Ochrana osobních údajů podle GDPR LIVE

 

 

PRAKTICKÉ INFORMACE
Nejbližší daňová povinnost
17.9.2019 - podání výkazu Intrastat elektronicky
Kurzy měn 13.9.2019
 1 EUR25,85 CZK (+0,02)
 1 USD23,29 CZK (-0,27)
 1 GBP29 CZK (-0,04)
 100 RUB36,29 CZK (+0,03)
 100 JPY21,56 CZK (-0,3)
Další měny
Sazby ČNB
2T Repo sazba2 % platnost od 3.5.2019
Diskontní sazba1 % platnost od 3.5.2019
Lombardní sazba3 % platnost od 3.5.2019
vývoj
Cestovní náhrady
od 1. 1. 2019
Stravné v ČR  82 Kč
Stravné v SR  35 EUR
Náhrada za vozidlo 4,10 Kč/km
Náhrada za PHM - Natural 95 33,10 Kč/l
ostatní

 

 

PLATEBNÍ METODY
Platební metody

 

plné znění evropského nařízení

Ke stažení je potřeba se přihlásit

 

PDF ke stažení

 

 

Aktuality

Novinky na portále:

  • nové vzorové smlouvy, šablony a směrnice,
  • ptejte se neomezeně našich autorů - odpověď je pro předplatitele zdarma,
  • reagujeme na vyvíjející se legislativu.
Nejnovější

Monitorovací zpráva pověřenceGarance

14.9.2019, Mgr. Mgr. Radana Burešová, Zdroj: Verlag Dashöfer
Dotaz: Co všechno musí obsahovat roční monitorovací zpráva pověřence? Odpověď: Obecné nařízení o ochraně osobních údajů pojem „(roční) monitorovací zpráva” nezná, nestanoví tedy ani její náležitosti. Nicméně někteří správci osobních ...
více

Ukončení zpracovatelské smlouvyGarance

8.9.2019, Mgr. Mgr. Radana Burešová, Zdroj: Verlag Dashöfer
Dotaz: Jak máme správně ošetřit ukončení zpracovatelské smlouvy s externí firmou pro zpracování mezd, hlavně z hlediska předání osobních údajů v digitální i papírové podobě?   Odpověď: Ukončení smlouvy o zpracování osobních údajů (dále ...
více

Zpřístupnění osobních údajů auditorůmGarance

2.9.2019, Mgr. Mgr. Radana Burešová, Zdroj: Verlag Dashöfer
Dotaz: Máme povinnost poskytnout údaje (týkající se zaměstnanců) auditorům nebo naopak z hlediska GDPR detailní údaje poskytnout nelze? Je případně nutné s nimi uzavřít smlouvu o poskytnutí údajů v souladu s GDPR? Odpověď: Odpověď na ...
více

Dopad GDPR do pracovněprávních vztahů - zpracování po ukončení pracovního poměruGarance

26.8.2019, Mgr. David Burian, Mgr. Zuzana Dubská, CIPP/E, Zdroj: Verlag Dashöfer
Je důležité, aby si zaměstnavatel uvědomil, že s ukončením pracovněprávního vztahu dochází ke změně účelu zpracování osobních údajů, a tudíž nelze nadále zpracovávat veškeré údaje pro účely personálně-mzdové agendy. To ovšem neznamená, že po ukončení…
více

Dopad GDPR do pracovněprávních vztahů - zpracování v průběhu pracovního poměruGarance

21.8.2019, Mgr. David Burian, Mgr. Zuzana Dubská, CIPP/E, Zdroj: Verlag Dashöfer
V tomto příspěvku se budeme věnovat odpovědím na otázky, které se nejčastěji vyskytují při zpracování osobních údajů v průběhu pracovního poměru. GDPR ani zákon o zpracování osobních údajů neobsahuje zvláštní úpravu zpracování v oblasti pracovněprávní. I…
více
Nejčtenější

Vzor - Souhlas se zpracováním osobních údajů a poučení subjektu údajůGarance

1.2.2018, Mgr. Tomáš Vavro, Zdroj: Verlag Dashöfer
Já, níže podepsaný/á Jméno a příjmení ………………………………………………………..…………………………………….. Narozen/á ………………………………………………………..…………………………………….. Bytem ………………………………………………………..…………………………………….. (dále jen „ Subjekt údajů ”) uděluji tímto společnosti Alfa, s. r. o. , ...
více

Vzor - Souhlas zaměstnance se zpracováním osobních údajů z pohledu GDPRGarance

13.10.2018, Mgr. Jan Vácha, Zdroj: Verlag Dashöfer
1.1 Společnost XY [následují identifikační údaje společnosti] se jako zaměstnavatel rozhodla z pozice správce ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „ZOOÚ”) zpracovávat osobní údaje svých zaměstnanců v rozsahu širším, než vyžaduje…
více

Vzor - Smlouva o zpracování osobních údajůGarance

9.2.2018, Mgr. Tomáš Vavro, Zdroj: Verlag Dashöfer
Smlouva o zpracování osobních údajů uzavřená mezi: Alfa, s. r. o. se sídlem Horoměřická 12, Praha 2, PSČ 120 00 IČO: 123 45 546 společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 12458 zastoupená Ing. ...
více
SEMINÁŘE - AKTUÁLNÍ NABÍDKA